Köbel Wolfgang, fitoterapeuta, hormonspercialista

Fitoterapeutaként dolgozom, a kilencvenes évek második fele óta országszerte előadásokat, előadássorozatokat tartok az egészséges életmódról, a természetes gyógymódokról. A németországi Säckingenben születtem, 1992 óta élek Magyarországon. Évek óta tanulmányozom a vegetarianizmust és az ezt kiegészítő életmódot. Természetgyógyászati tanulmányaimat 2004-ben kezdtem. Több éve vezetek saját rendelőt, ahol főleg alternatív hormonterápiával, alternatív daganatterápiával foglalkozok. Speciális szakterüleltem a női hormonális betegségek alternatív, gyógynövényes és diétás kezelése. Sok éves tapasztalatom van keresztény alapú lelkigondozás terén, hiszen évekig lelkészi pályán tevékenykedtem. Angol, német és magyar nyelveken beszélek és rendelek.

Munkámban és kezeléseimben előtérbe kerül a holisztikus szemléletmód, hiszen alapelvként tekintek arra a tényre, hogy a test és lélek egymással szervesen összefüggő egészt alkot. Azt vallom, hogy a testi betegségek gyógyítása nem függetleníthető el a mentális, érzelmi, szellemi élet megújításától, kezelésétől. Ahogy a sok ezer éves bölcsességek is tanítják: “ép testben ép lélek”, vagy más szavakkal: “a vidám szív a legjobb orvosság”.

Számomra a holisztikus gyógyászat magva az úgynevezett “8 alapelv”, amely összefoglalja a természetes gyógymódok minden területét, beleértve a táplálkozástól kezdve a mozgáson keresztül a lelki élet világát is.